Poți propaga plante diferite în același recipient?

Propagarea în apă e una dintre cele mai populare și ușoare metode de a-ți înmulți plantele acasă și cel mai grozav este faptul că poți vedea cu ochii tăi cum cresc rădăcinile.

Dacă ești la început de drum și te întrebi dacă poți folosi un singur recipient pentru a înmulți plante din specii diferite, sunt câteva lucruri pe care e bine să le știi înainte.

Poți propaga mai mulți butași (cuttings) de la aceeași plantă în același recipient?

Dacă ai mai mulți butași (cuttings) de la aceeași plantă, îi poți propaga în același recipient fără probleme. Doar asigură-te că schimbi apa des, cel puțin o dată pe săptămână și folosește un recipient îndeajuns de mare, astfel încât plantele să nu fie foarte înghesuite.

Poți propaga plante de specii diferite în același recipient?


Acum, dacă e vorba de butași (cuttings) de la plante din specii diferite, eu personal nu le-aș propaga în același recipient. Motivul este simplu…

Bacteriile: o plantă ar putea fi mai sensibilă și ar putea să putrezească mai ușor, afectând și celelalte specii. Sau poate ai uitat să dezinfectezi uneltele de propagare, ai uitat să schimbi apa și acum toate tăieturile tale se strică.

De exemplu: o tăietură proaspătă de Sansevieria înfiptă în apă ar putea putrezi ușor dacă nu e supravegheată. Și dacă mai ai o tăietură acolo, de exemplu un pothos, vei avea ambii butași morți.

Eu cred că fiecare cutting trebuie să aibă propriul său borcan curat, chiar și dacă ai două sau mai multe de la aceeași plantă. Așa asiguri o rată mare de succes și reduci riscul de transmitere a bolilor de la o specie la alta.

Dacă vrei să afli mai multe despre propagarea prin apă și cum să eviți putrezirea, am un alt videoclip despre cele 9 motive pentru care mereu eșuează propagările tale în apă, pe care îl poți vedea mai jos.

Dacă te-a ajutat, dă-l mai departe! ❤️