Sansevieria Fernwood: Ghid complet de îngrijire

Sansevieria Fernwood este o opțiune excelentă pentru persoanele care nu au mult timp de alocat plantelor. Este ușor să o faci fericită, iar astăzi vei afla și cum.

Denumire Științifică: Dracaena Bacularis

Cunoscută și ca: Sansevieria Mikado

Familie: ASPARAGACEAE / DRACAENACEAE*

*S-a demonstrat că sansevieriile sunt de fapt dracaene. Încă nu mă pot obișnui cu acest nume, așa că voi rămâne la sansevieria pentru acest articol 😅

Dacă îti place mai mult contentul video, avem aici ghidul complet de îngrijire în limba engleză:

scara de îngrijire: 9/10

Sansevieria Fernwood este foarte ușor de îngrijit și o super recomandăm tuturor iubitorilor de plante.

lumină

Este grozav dacă îi poți oferi lumină indirectă puternică. Sansevieria Fernwood poate tolera lumina medie, dar se dezvoltă cel mai bine în condiții luminoase.

Dacă nu ai suficientă lumină în casa ta (adică… extrem de puțină lumină), o poți ajuta cu lumini artificiale de creștere. Lipsa de lumină se va arăta pe frunze, vor începe să se îngălbenească și să devină moleșite.

Sansevieria Fernwood în condiții potrivite de lumină

udare

Verifică solul înainte de udare, ar trebui să fie complet uscat. Îmi ud planta o dată la 3 până la 4 săptămâni, în funcție de cât de cald este afară. Sansevieria Fernwood nu iubește excesul de apă și este mai bine să o uzi mai rar decăt mai des.

temperatură

Sansevieria Fernwood preferă temperaturile medii. Orice între 18-26°C este în regulă. Nu lăsa planta la temperaturi sub 15°C, pentru că frunzele vor avea de suferit.

umiditate

Umiditatea ar trebui să fie moderată spre scăzută. Între 40-60% este ideal pentru sansevierii in general.

fertilizare

Fertilizarea Sansevieriei Fernwood o dată pe lună este excelentă. Eu fac asta și planta crește grozav. Opresc fertilizarea iarna, dar dacă planta dă semne de creștere, o poți fertiliza în continuare.

Folosesc un raport NPK echilibrat de 10-10-10. Ar trebui să fie în regulă și cu îngrășământul pentru cactusi (pe testate).

detalii frunze Sansevieria Fernwood

substratul

Cel mai bun substrat pentru Sansevieria Fernwood ar trebui să lase apa să se scurgă rapid. Amestecul meu este o parte de pământ de cactusi, cu o parte perlit și o parte fibră de cocos (de multe ori adaug și scoarță de pin și puțin nisip).

Această plantă nu tolerează multă apă, așa că te rugăm să nu folosești doar substrat simplu pentru plante de apartament. De obicei, este prea greoi pentru rădăcini dacă nu este amestecat cu cel puțin perlit.

plastic versus teracotă

Sansevieria Fernwood se descurcă bine atât în ghivece de plastic, cât și de teracotă. Îmi place cum arată în teracotă, destul de vintage și artistic. Deci da, se dezvoltă super în ambele medii, alegerea este a ta.

Sansevieria Fernwood în ghiveci de teracotă

schimbarea ghiveciului

Schimbarea ghiveciului se face atunci când vezi rădăcini care ies din găurile de drenaj. Sansevieria Fernwood preferă să fie mai aglomerată, așa că alege un ghiveci doar puțin mai mare decăt actualul.

Poți să transplantezi în perioadele mai calde, deoarece rădăcinile se pot recupera mai repede după rupere. Dar asta nu este o regulă, dacă planta ta are nevoie de un nou ghiveci în timpul iernii, do it!

propagare

Sansevieria Fernwood poate fi înmulțită cel mai bine prin diviziune. Aștept până când planta îmi dă o nouă creștere.

Când puii noi sunt suficient de stabili, îi separ de planta mamă și îi țin în apă pentru a crește mai multe rădăcini. Îi poți planta direct în sol, dar eu prefer să îi văd mai întâi cum își dezvoltă rădăcinile mai bine.

Sansevieria Fernwood – propagare prin diviziune

paraziți

Sansevieriile, în general, sunt destul de lipsite de dăunători, iar aceasta nu este diferită. Cel mai bine este să verifici planta de fiecare dată când o uzi pentru a observa acele creaturi enervante din timp.

toxicitate

Sansevieria Fernwood nu este pet friendly, așa că cel mai bine este să fii precaut(ă).

Ți-a plăcut articolul și vrei să arunci un ochi și pe shop?

Dacă te-a ajutat, dă-l mai departe! ❤️