Sansevieria Cylindrica: Ghid complet de îngrijire

Sansevieria Cylindrica este o plantă impunătoare și ar arăta grozav în orice cameră. Este și foarte ușor de îngrijit, dar haideți să aflăm detaliile în acest articol.

Denumire Științifică: Dracaena Angolensis

Cunoscută și ca: African Spear, Spear Sansevieria, Cylindrical Snake Plant, Sulița Africană

Familie: ASPARAGACEAE / DRACAENACEAE*

*S-a demonstrat că sansevieria este de fapt o dracaena. Încă mă obișnuiesc cu acest nume, așa că voi rămâne la sansevieria pentru acest articol 😅

Dacă îți place mai mult formatul video, aici avem ghidul complet de îngrijire în limba engleză:

scara de îngrijire: 9/10

Sansevieria Cylindrica prosperă chiar și neglijată. Foarte recomandată pentru oameni ocupați sau persoane care călătoresc mult.

lumină

Mai bine alegi un loc luminos pentru Sansevieria Cylindrica. Te va recompensa cu o mulțime de pui dacă este ținută în lumină indirectă puternică.

Poate supraviețui câteva zile cu lumină scăzută, dar nu este ideal. Sansevieriile au o reputație de plante care prosperă în lumină scăzută, dar acest mit ar trebui dezmințit. Nu există plante care prosperă în lumină scăzută.

Dacă nu ai condițiile potrivite pentru ea, o poți ajuta cu lumini artificiale de creștere. Le-am folosit pentru Sansevieria Cylindrica si cresc fără probleme.

udare

Sansevieria Cylindrica are nevoie de mai puțină apă decât alte plante. Acele frunze groase stochează suficientă apă pentru a nu avea nevoie de ea pentru perioade mai lungi de timp.

Îmi ud planta o dată pe lună, dar dacă locuința ta este mai caldă, o poți face o dată la 3 săptămâni fără nici o problemă.

Verifică solul înainte de udare, ar trebui să se simtă complet uscat.

Dacă uzi în exces Sansevieria Cylindrica, va începe să devină galbenă și moale sau se încrețește (mai jos este un exemplu).

frunză decedată de Sansevieria Cylindrica

temperatură

Temperatura medie este grozavă. Orice temperatură între 18-25°C sau mai mare va fi suficientă pentru Sansevieria Cylindrica. Nu o lăsa la temperaturi sub 15°C pentru prea mult timp, altfel frunzele se vor moleși și vor muri ca în poza de mai sus.

umiditate

Medie spre scăzută. Sansevieria Cylindrica ar trebui tratată mai mult ca o suculentă. Are nevoie de 40-60% umiditate pentru a crește bine.

fertilizare

Fertilizăm planta o dată pe lună în timpul sezonului de vegetație. Dacă planta ta are pui, poți fertiliza și în timpul iernii. Dacă planta dă semne că se dezvoltă, fertilizarea se poate face și în sezonul rece.

Se poate folosi un raport NPK de 10-10-10 sau 20-20-20 pentru a-i oferi cantitatea potrivită din fiecare nutrient.

substratul

Sansevieria Cylindrica are nevoie de un sol bine aerisit. Amestecul pe care îl folosim conține substrat de cactuși, perlit și fibre de cocos (în cantități egale). Acest mix ar trebui să ajute la scurgerea rapidă a apei.

Nu folosi doar pământ obișnuit pentru plante de apartament, deoarece ar putea fi prea greu și compact pentru plantă. Rădăcinile sunt foarte mici și fragile și excesul de apă din solul compact le poate deteriora.

rădăcini de Sansevieria Cylindrica

plastic versus teracotă

Am testat atât ghivecele de teracotă, cât și din plastic. Este o plantă foarte potrivită pentru ambele. Alege ceva care se potrivește nevoilor tale, această planta nu iți va da nici o bătaie de cap.

Sansevieria Cylindrica în ghiveci de teracotă

schimbarea ghiveciului

Sansevieria Cylindrica are nevoie de schimbare a ghiveciului atunci când dorești să separi puii.

Această plantă este puțin diferită de alte sansevierii. Sistemul radicular nu este atât de bine dezvoltat. Acest lucru se datorează faptului că, pentru a arăta ca niște cilindri înalți și puternici, ei sunt propagați astfel (Frunzele mature sunt tăiate, ajutate cu hormoni de creștere și plantate în sol)

Puii vor crește rădăcini mai bune decât plantele mamă. Aceștia pot fi transplanți atunci când sunt suficient de puternici (doar pentru a asigura succesul total).

recoltă de Sansevieria Cylindrica

propagare

Această plantă îți va oferi o mulțime de pui în timp, care vor arăta complet diferit față de planta mamă. Noua creștere nu este cilindrică, aceasta se va dezvolta în timp.

Cel mai bun mod de propagare este prin divizare. „Curăță” planta mamă de noi pui și așa se obțin plante noi.

propagare a Sansevieriei Cylindrice prin diviziune

paraziți

Sansevieria Cylindrica este foarte rezistentă la dăunători, așa că nu trebuie să îți faci griji prea mult din cauza asta. Cel mai rău scenariu posibil ar putea fi păduchii țestoși (scale), dar este foarte puțin probabil să se întâmple și asta.

toxicitate

Sansevieria Cylindrica nu este pet friendly. 😞

Ți-a plăcut articolul și vrei să arunci un ochi și pe shop?

Dacă te-a ajutat, dă-l mai departe! ❤️