Philodendron Pink Princess: Ghid complet de îngrijire

Philodendron Pink Princess este, în general, destul de ușor de îngrijit, totuși variegația acestei plante este puțin mai dificil de obținut. Unele plante cresc mai variegate decât altele, chiar dacă au avut aceleași condiții.

În acest articol vei afla cum să obții o plantă mai variegată, însă pentru asta va fi nevoie de ceva răbdare și experimente. 🤭

Denumire Științifică: Philodendron erubescens ‘Pink Princess’

Cunoscut și ca: PPP, Pink Princess Philodendron, Philo Pink Princess

Familie: ARACEAE

scara de îngrijire: 6/10

Philodendron Pink Princess primește doar un 6/10 din cauza variegației sale instabile. În afară de asta, este o plantă destul de ușor de îngrijit, nu trebuie să te descurajezi.

un specimen ghinionist de Philodendron Pink Princess lipsit de variegație

lumină

Philodendron Pink Princess are nevoie de lumină indirectă puternică sau de lumini de creștere. Această plantă este puțin complicată pentru că acea variegație uimitoare pe care o vedem pe Instagram, se poate întâmpla sau nu. Lumina poate fi un factor, dar de cele mai multe ori este vorba despre plantă în sine.

Unele exemplare pot crește cu adevărat variegate, în timp ce altele abia prezintă niște pete minuscule de roz. Este norocul tragerii la sorți.

Philodendron Pink Princess – diferite modele de variegație

udare

Pentru Philodendron Pink Princess, las substratul să se usuce aproape complet înainte de a uda din nou. Această plantă are rădăcini mai subțiri decât altele și poate putrezi dacă este udată în exces.

Poți uda planta o dată la 7-14 zile în timpul verii sau o dată la 2-3 săptămâni în timpul iernii. Verifică solul înainte de a uda. În timp, vei ști după greutatea ghiveciului dacă planta are nevoie de să fie udată.

temperatură

Temperaturile medii sunt cele mai bune pentru Philodendron Pink Princess. Orice în jur de 20-26°C sau mai mult este perfect. Te rugăm să nu-l lași la temperaturi scăzute (<15°C) prea mult timp, deoarece poate provoca moleșirea frunzelor sau putrezirea rădăcinilor.

umiditate

Cu Philodendron Pink Princess, cu cât umiditatea este mai mare, cu atât mai bine. Este destul de adaptabil și la umiditatea medie. Cel puțin 50-60% ar trebui să fie ok dacă dorești o creștere constantă.

fertilizare

Îți poți fertiliza prințesa roz o dată pe lună în timpul sezonului de creștere (din primăvară până la începutul toamnei). În timpul iernii, plantele trec în mod normal prin repaus, dar dacă PPP-ul tău este încă în creștere, îl poți fertiliza în continuare.

Raportul NPK poate fi echilibrat, precum un 10-10-10. Această plantă este variegată, astfel încât cantitățile mari de nitrogen/azot pot provoca o creștere a clorofilei (care promovează culoarea verde în frunze). Așadar, te sfătuim să utilizezi o soluție mai diluată decât cea menționată pe ambalajul fertilizatorului.

substratul

Cu cât este mai “butucănos”, cu atât mai bine. Rădăcinile de Philodendron Pink Princess au nevoie de un amestec foarte aerat (mai ales dacă locuința ta este puțin mai rece sau nu este ventilată mereu).

Un amestec excelent și accesibil se bazează pe fibră de cocos, perlit și scoarță de pin în cantități egale. Indiferent de ceea ce dorești să utilizezi, te rugăm să te asiguri că apa se scurge rapid.

Philodendron Pink Princess – frunză nouă pe drum

plastic versus teracotă

Philodendron Pink Princess se descurcă grozav atât în plastic, cât și în teracotă. Atât timp cât ghiveciul are găurele de drenaj, este perfect.

Continui să insist asupra găurilor de drenaj, nu pentru că este imposibil să ai plantele fără ele, ci pentru că este mai ușor astfel. Cu găurelele de drenaj, nu trebuie să fii atent la udare. Dacă ești începător, lupta cu udatul în exces este și mai reală.

schimbarea ghiveciului

Trebuie să schimbi ghiveciul pentru Philodendron Pink Princess numai atunci când vezi rădăcini care ies din găurile de drenaj (un alt motiv grozav pentru a le avea, nu? 😅).

Alege un ghiveci doar puțin mai mare, desparte puțin și cu grijă rădăcinile, adaugă amestecul tău preferat de substrat aerisit și ești gata de treabă!

propagare

Există o mulțime de modalități de a propaga Philodendron Pink Princess, dar probabil cea mai ușoară cale este prin butași de tulpină. Taie planta în segmente care conțin cel puțin un nod și pune-le în apă. Schimbă apa cel puțin o dată pe săptămână și vei avea o plantă nouă în câteva luni (sau mai multe).

De asemenea poți încerca și butași cu noduri dar fără frunze, puși în mușchi de sphagnum, fibră de cocos sau perlit. Pune butașii într-o pungă zip pentru a crea acea umiditate bună.

O altă modalitate este prin marcotaj aerian, pe care o poți face cu mușchi de sphagnum, fibră de cocos sau un mix de substrat pentru aroide. Vom vorbi despre asta într-un alt articol.

variegație superbă la o propagare de Philodendron Pink Princess

paraziți

Nu-mi amintesc să fi avut dăunători pe Philo Pink Princess, dar ar putea avea la un moment dat tripsi (thrips), păduchi lânoși (mealy bugs) sau acarieni (spider mites). Verifică planta la fiecare udare, asta te va ajuta să identifici orice problemă la timp.

toxicitate

Din păcate, Prințesa Roz nu este pet friendly. Ține-o departe de animalele de companie curioase!

experiența mea personală cu variegația:

Nu te descuraja dacă planta ta nu este variegată. O modalitate de a obține un exemplar grozav este prin propagarea acestuia!

Când am avut prima dată prințesa mea roz, variagația era atât de nesemnificativă încât de departe, nici măcar nu era vizibilă.

Mi-am lăsat planta să crească sub lumini artificiale, apoi am tăiat-o bucățele de la bază. Planta mamă a crescut din nou dându-mi două frunze half-moon absolut frumoase și am fost atât de încântată!

frunză half-moon de Philodendron Pink Princess

Între timp, puii creșteau sometimes maybe good, sometimes maybe sh#t. De aceea nu ar trebui să renunți niciodată! O variegație frumoasă este posibilă! Nu-ți fie teamă să îți tai planta și să experimentezi! 😇

Ți-a plăcut articolul și vrei să arunci un ochi și pe shop?

Dacă te-a ajutat, dă-l mai departe! ❤️