Philodendron Hastatum: Ghid complet de îngrijire

Frunze argintii care strălucesc în întuneric 👀 Poate că ultima parte nu este tocmai adevarată, dar Philodendron Hastatum este cu siguranță o frumusețe de plantă 💕

Denumire științifică: Philodendron Hastatum

Cunoscut și ca: Silver Sword Philodendron, Philodendron Silver Queen

Familie: ARACEAE

scara de îngrijire: 8/10

Philodendron Silver Sword este ușor de îngrijit odată ce îți dai seama de ce are nevoie, dar de aceea ai acest articol să îți fie de folos😉

lumină

Lumina indirectă puternică este cea mai bună opțiune pentru Philodendron Hastatum. Dar nu-ți face griji dacă locuința ta este puțin mai întunecată, cu siguranță o poți ajuta cu lumini de creștere (pe testate).

Păstrează planta departe de soare direct, deoarece frunzișul ei este foarte subțire și s-ar putea arde cu ușurință.

udare

Îmi ud Philodendronul Silver Queen o dată la 7-10 zile în timpul verii și o dată la 14-21 de zile în timpul iernii.

Las substratul să se usuce aproape complet și verific solul de fiecare dată înainte de udare. Această plantă nu iubește excesul de apă, iar asta duce la putrezirea rădăcinilor care nu e distractiv de tratat.

temperatură

Medie. Undeva în jur de 18-26°C ar trebui să fie grozav. Nu lăsa temperaturile să scadă sub 15°C, deoarece frigul provoacă deteriorarea frunzelor.

umiditate

Philodendron Silver Sword este de fapt destul de adaptabil și poate prospera în umiditatea medie a locuinței (50%). Dar cu cât umiditatea este mai mare, cu atât mai bine 😅

propagarea Philodendron Hastatum prin butași fără frunze, ajutați de umiditatea crescută

fertilizare

Poți fertiliza Philodendron Hastatum o dată pe lună în timpul sezonului de vegetație (din primăvară până la începutul toamnei). Cu toate acestea, dacă planta ta este încă activă în timpul iernii, o poți “hrăni” în continuare.

Utilizează o soluție mai diluată și fertilizează puțin mai rar (o dată la două luni ar trebui să fie în regulă).

Eu folosesc un raport NPK de 10-10-10 dar am încercat rapoarte cu cantități mai mari de nitrogen/azot în trecut, iar planta nu a avut probleme. Indiferent de ce ai alege, asigură-te că nu exagerezi și fertilizezi prea des sau cu o cantitate prea mare.

substrat

Aerat, aerat, aerat. Acesta ar trebui să fie sloganul meu. Dacă substratul tău este aerat și ușor, majoritatea plantelor tale vor avea rădăcini fericite. Philodendron Silver Queen nu este diferit.

Un amestec care este destul de accesibil și funcționează excelent este o parte fibră de cocos, o parte perlit și o parte scoarță de pin. De asemenea, poți folosi pământ obișnuit pentru plante în loc de fibră de cocos.

plastic versus teracotă

Philodendron Hastatum va crește uimitor atât în plastic, cât și în teracotă ❤️ Deci, orice ai alege, planta va fi în regulă.

Dacă preferi ghivecele de teracotă, verifică mai des substratul. Teracota este poroasă și ajută apa să se evapore mai repede.

Și nu uita de găurile de drenaj care sunt foarte importante pentru sănătatea rădăcinilor plantei.

schimbarea ghiveciului

Transplantează Philodendron Silver Sword când vezi rădăcini ieșind din găurile de drenaj. Un alt indiciu ar putea fi frunzele care se îngălbenesc fără nici un motiv.

Cel mai bine este să schimbi ghiveciul în timpul sezonului de vegetație, dar nu este 100% necesar. Rădăcinile se vor recupera mai repede în timpul sezonului de creștere, dar dacă planta ta are nevoie de o transplantare în timpul iernii, poți să îi schimbi ghiveciul fără probleme.

propagare

Poți înmulți Philodendron Hastatum prin butași de tulpină în apă sau direct în sol. Poți folosi și leca sau mușchi de sphagnum.

Taie planta în segmente care conțin cel puțin un nod viabil (dacă vezi și un mugure axilar inactiv este grozav) și alege mediul tău preferat de propagare.

O altă metodă este prin butași de tulpini fără frunze. Folosește un recipient curat, adăugă mușchi de sphagnum sau fibră de cocos, pune butașii și pulverizează-i cu puțină apă. Pune-le într-o pungă zip pentru a crea umiditate și vei avea plante noi destul de curând.

exemplu de mugure axilar inactiv la Philodendron Hastatum (propagarea prin butași de tulpină fără frunze)

paraziți

Am avut tripși (thrips) pe Philodendron Hastatum și pe atunci eram doar un începător care se ocupa cu plantele. Filodendronul meu a pierdut toate frunzele mari și singurul mod în care m-am gândit să-l salvez a fost prin propagare.

Mi-am tratat planta de mai multe ori și apoi am încercat metoda de înmulțire a butașilor fără frunze și a funcționat.

Morala poveștii: verifică plantele de fiecare dată când le uzi, astfel încât să poți observa orice problemă la timp!

toxicitate

Philodendron Silver Sword nu este pet friendly, așa că te rugăm să ai grijă în preajma animalelor drăguțe de companie.

Ți-a plăcut articolul și vrei să arunci un ochi și pe shop?

Dacă te-a ajutat, dă-l mai departe! ❤️