Philodendron Green Princess: Ghid complet de îngrijire

Philodendron Green Princess este versiunea complet verde a Philodendronului Birkin. Este o plantă super ușor de întreținut și îi ador frunzele shiny si waxy 💚

Denumire științifică: Philodendron ‘Green Princess’

Cunoscut și ca: Green-Leaf Philodendron

Familie: ARACEAE

scara de îngrijire: 9/10

Philodendron Green Princess este foarte prietenos cu începătorii. Fiind o plantă complet verde, o face puțin mai rezistentă la lumina mai scăzută, spre deosebire de Philodendron Birkin.

lumină

De obicei, aș recomanda lumină indirectă puternică pentru orice plantă de apartament, totuși aș spune că Philodendron Green Princess poate crește și la lumină medie (ia în vedere faptul că lumina medie este percepută diferit de plante în comparație cu noi, oamenii).

Folosesc lumini de creștere pentru această plantă și își fac treaba super. Așadar, dacă îți faci griji că în locuința ta nu este suficientă lumină, un grow light vor salva mereu ziua.

udare

Ud Philodendron Green Princess când substratul este aproape uscat în timpul verii și aștept până când este complet uscat în timpul iernii. Să spunem o dată la 10-21 de zile, în funcție de cât de mare este ghiveciul în care este planta.

Cel mai bine este să ajustezi programul de udare pentru a se potrivi casei tale, iar dacă nu știi sigur dacă ar trebui să uzi planta, verifică solul cu degetul sau cu o sondă pentru măsurarea umidității (soil moisture meter). Această plantă preferă să uiți să o uzi, decât să o uzi în exces.

temperatură

Medie. Philodendron Green Princess este grozav cu temperaturi în jur de 20-25°C sau mai mari. Nu lăsa temperaturile să scadă sub 15°C mult timp deoarece este o plantă tropicală și nu iubește frigul.

umiditate

Philodendron Green Princess preferă umiditatea ridicată. Pe al meu îl cresc la aproximativ 70-80% umiditate, dar l-am ținut și în umiditate medie (50%) și a fost fericit în continuare. Umiditatea ridicată promovează rădăcinile aeriene, așa că atunci când observi o creștere ciudată pe tulpină, sunt de fapt rădăcini și asta înseamnă că planta ta iubește viața.

fertilizare

Poți fertiliza Philodendron Green Princess o dată pe lună în timpul sezonului de creștere. În timpul iernii, poți opri fertilizarea, deoarece majoritatea plantelor trec în repaus, dar dacă planta este încă activă, o poți “hrăni” în continuare. Utilizează o soluție mai diluată și ceva mai rar (o dată la două luni sau mai mult).

Un raport NPK de 10-10-10 funcționează excelent, sau orice alt fertilizator cu o cantitate mai mare de azot (N) (care ajută foliajul să fie mai vibrant).

substrat

Îmi place un amestec de sol foarte aerat, care ajută la drenarea rapidă a apei. Un amestec pe care îl poți folosi se bazează pe fibră de cocos, scoarță de pin și perlit în cantități egale. Poți folosi și leca, pon sau doar mușchi de sphagnum pentru această plantă.

Nu te-aș sfătui să transplantezi Philodendron Green Princess în pământ obișnuit pentru plante de apartament, deoarece este prea “greoi” pentru rădăcini. Stă ud foarte mult timp și planta va dezvolta root rot (rădăcinile vor putrezi).

plastic versus teracotă

Philodendron Green Princess poate crește uimitor atât în ghivece de plastic, cât și în cele de teracotă. Eu le folosesc pe cele de plastic pentru că este mai convenabil, dar și teracota este o opțiune grozavă.

Dacă îți place mai mult teracota, trebuie să verifici solul puțin mai des înainte de a uda planta. Teracota este poroasă și ajută apa să se evapore mai repede (ceea ce este de mare ajutor în timpul iernii).

schimbarea ghiveciului

Poți schimba ghiveciul philodendronului tău când vezi rădăcini care ies din găurile de drenaj sau poți simți la mână că ghiveciul este puțin prea dens. De asemenea, dacă substratul este de calitate îndoielnică, ar putea fi o opțiune bună să-l schimbi cu un mix de sol care dreneaza bine apa.

Când te-ai hotărât să schimbi ghiveciul, alege un ghiveci doar puțin mai mare decât anteriorul și separă ușor rădăcinile. Cel mai bine este să transplantezi în timpul sezonului de creștere, deoarece vei rupe niște rădăcini și acestea nu se recuperează la fel de repede pe timpul iernii.

rădăcinile aeriene la Philodendron Green Princess

propagare

Înmulțirea este super ușoară pentru această plantă. O poți face prin butași de tulpină (stem cuttings). Alege un segment cu cel puțin un nod și dacă ai și niște rădăcini aeriene sănătoase, acestea vor grăbi procesul semnificativ. Pune segmentele de tulpină în apă și așteptă ca noile rădăcini să se dezvolte.

Folosirea mușchiului de sphagnum pentru a propaga Philodendronul Green Princess este, de asemenea, o alegere ideală. Umiditatea ridicată va ajuta la creșterea rapidă a rădăcinilor.

Poți încerca și marcotajul aerian pentru această plantă, posibilitățile sunt nesfârșite.

paraziți

Cei mai enervanți dăunători pe care i-ai putea întâlni pe Philodendron Green Princess ar putea fi tripșii (thrips). Acele ființe nesuferite sunt foarte greu de eliminat, odată ce se răspândesc prea mult. Verifică planta la fiecare udare pentru a evita infestările masive.

toxicitate

Philodendron Green Princess nu este pet friendly, iar dacă ai animale de companie, te rugăm să ai grijă unde plasezi planta.

Ți-a plăcut articolul și vrei să arunci un ochi și pe shop?

Dacă te-a ajutat, dă-l mai departe! ❤️